Hama Dallas

Dosta dobra torba za laptopova do dijagonale ekrana od 12.1", kvalitetne izrade i veoma izdržljive konstrukcije. Laptop će biti odlično zaštićen od slučajnog pada torbe, a mesta ima taman dovoljno za sve ono što je neophodno.

Hama je jedan od poznatijih proizvođača raznih periferija, uključujući i razne torbe za laptopove, netbookove i tablete. Ovom prilikom smo videli klasičnu torbu, ali nešto manjih dimenzija, namenjenu prenosnim računarima do dijagonale od 12.1". Iako po dizajnu verovatno neće privući brojnu publiku, ipak se radi o čvrstoj i izdržljivoj torbi namenjenoj poslovnim korisnicima kod kojih je upravo to ono što se najviše i traži. Ostaje pitanje koliko ima poslovnih prenosnih računara sa ovako malom dijagonalom. U svakom slučaju, radi se o kvalitetnoj torbi koja ne košta mnogo, tako da će automatski biti dostupna širem krugu korisnika.

Ključne karakteristike

  • Povoljna cena
  • Kvalitetna izrada

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Veličina dijagonale laptopa: do 12.1"
  • Dimenzije: 34,5 x 33,5 x 10.2 cm
  • Težina: 0.97Kg

Hama Dallas

Torba je klasičnog dizajna i spolja nema praktično nikakvih detalja koji će privući pažnju, pa je čak i oznaka proizvođača postavljena sa strane, dosta diskretno. Za nošenje, imamo na raspolaganju debelo postavljenu ručku, kao i kaiš koji se po potrebi može skidati. Kaiš se podešava po dužini i ima ojačanje na sredini, kako bi torba ostala udobna i posle dužeg nošenja. Materijal je dosta čvrst i deluje prilično otporno na habanje, stim što iako pruža osnovnu zaštitu od kiše, ipak nije vodootporan, što treba imati na umu. Dopalo nam se što torba sa donje strane ima i ojačanje (plastične nožice) pa se može postaviti i uspravno na tvrdu podlogu.

Uprkos dosta kompaktnim dimenzijama, sa prednje strane se našlo mesta za jednu užu pregradu sa našivenim džepovima za razne sitnice. Ipak, glavni deo torbe je rezervisan za laptop, doduše maksimalne dijagonale od 12.1", i odmah vidimo bočna ojačanja kako se slučajno ne bi oštetio ukoliko torba ispadne. Unutra postoji i jedna pregrada koja se može pomeriti kako bi pored laptopa još nešto moglo da stane, kao i mala torbica u koju recimo mogu stati adapter za napajanje i miš. I na poklopcu torbe, koji se otvara pomoću zipera do 180 stepeni, sa unutrašnje strane, ima našivenih par džepova za druge sitnice.

Rezime

Iako je veoma jednostavne izrade, i prilično klasičnog dizajna, torba će dobro doći onima koji traže što izdržljiviji model za svakodnevnu upotrebu. Materijal je veoma dobrog kvaliteta i ziperi deluju vrlo izdržljivo, tako da će sigurno biti dobar izbor za korisnike koji imaju laptop nešto manjih dimenzija. Hama je poznata po dobrom odnosu cene i kvaliteta periferija, što se samo još jednom pokazalo.

Conclusion

Although it is characterized by simple production and rather a classic design, the bag will come in handy for those looking for the more durable model for everyday use. High quality materials were used and the zippers look durable, so it will definitely be a good choice for users who have a smaller dimension laptop. Hama is known for its good value for money peripheries, and this model proves that fact.

Preporučena cena (uključujući PDV, jul 2013.): 29€

Gigatron ustupio: Hama Dallas
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com