Lenovo Simple Toploader T1050

Odlična Lenovo torba za 15.6" (i manje) laptopove, i sve one kojima treba kvalitetna torba koja neće mnogo dodati na težinu laptopa. Ukoliko cilj nije poneti što više stvari sa sobom, ova torba je odličan izbor.

Stigla nam je jedna torba iz kompanije Lenovo, kompatibilna sa 15.6" modelima laptopova. U pitanju je Simple Toploader T1050 i ovo je jednostavna i moderna torba za sve one koji laptop nose sa sobom, koja će biti veoma zgodna pogotovo ukoliko ne morate da ponesete baš dosta stvari na put. Znamo da mnogi proizvođači laptopova imaju u ponudi i brojnu dodatnu opremu, u ovom slučaju su to torbe. Ono što je zajednička osobina ovakvih torbi je da su kvaliteta izrade koji je iznad proseka, kao i da iako cene jesu uglavnom nešto veće od proseka. Ipak, ukoliko tražite kvalitetnu torbu, mala razlika u ceni se definitivno isplati.

Ključne karakteristike

  • Odličan kvalitet izrade

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Veličina dijagonale laptopa: do 15.6"
  • Dimenzije: 400 x 300 x 55 mm
  • Težina: 482g

Lenovo Simple Toploader T1050

Torba je dimenzija 400x300x55mm, što odgovara 15.6" formatu laptopova, a napravljena je od najlona u standardnoj crnoj boji, sa veoma diskretnim IBM logom. Dizajn je prilično klasičan, o torba će se verovatno najviše svideti poslovnim korisnicima koji baš takav dizajn najčešće i traže. Naš utisak je da torba deluje veoma izdržljivo i robustno, što se i očekuje od poslovnih modela koji se prilično intenzivno i koriste. Sa težinom od ispod pola kilograma, biće odličan izbor i za one koji gledaju da teret koji moraju nositi što više umanje. Iako materijal od koga je torba napravljena inicijalno pruža osnovnu zaštitu unutrašnjosti od kiše, zbog zipera ipak ne treba očekivati mnogo i eksperimentisati, već gledati da se što pre skloni sa iste.

Za nošenje, torba ima dve ručke i jedan kaiš za preko ramena, uz konstataciju da se izgleda nije baš mnogo razmišljalo o ergonomiji, no to ide u prilog tome da je torba zgodnija za nošenje laptopa uz minimum dodatne opreme. Sa druge strane, ukoliko napunite torbu malo težim stvarima, neće biti baš previše udobna za duže nošenje (primera radi, ojačanje na kaišu za rame je od gumirane plastike, bez sunđerastih ojačanja). Torba sa prednje strane ima dva quick-access džepa, koji se zatvaraju ziperima, dok sama torba ima samo jednu pregradu gde staje laptop i par drugih sitnica. Iako nije previše debela, torba ima postavljene bočne stranice tako da laptop ima elementarnu zaštitu od padova i udaraca. Sa zadnje strane torbe imamo samo jednu traku kroz koju se može provući ručka trolley torbe ili kofera, tako da se ova torba lako dodaje prtljagu.

Rezime

Ova torba je možda najpogodnija za lagane laptopove (ili ultrabook modele) koji su i najzahvalniji za nošenje, a iako nema baš puno prostora na raspolaganju, ima taman dovoljno da stane laptop, par dodataka (recimo miš i adapter za napajanje), par dokumenata i drugih sitnica. Ono što ovu torbu izdvaja iz brojne konkurencije jeste stvarno odličan kvalitet izrade, koji potpuno opravdava cenu.

Conclusion

This bag is best suited for light laptops (or ultrabook models) which are easy to carry, and even though there is not much space available, it can fit a laptop, a couple of extras (such as a mouse and power adapter), a couple of documents and a few other small objects. What makes this bag stand out from the competition is the excellent build quality that justifies the price.

Preporučena cena (uključujući PDV, oktobar 2013.): 12.5€

Pin Computers ustupio: Lenovo Simple Toploader T1050
maloprodaja: Pin Computers partneri, spisak prodavnica na ovom linku.